Over Shapelifters

Missie

Onze missie is om consumenten en bedrijven met medewerkers te coachen, kennis te delen en de juiste fit te vinden in de lifestyle, voeding en training om daarmee hun gezondheid, prestaties en lichaamscompositie te verbeteren op de korte en lange termijn.

Visie

Groeien tot een groot bedrijf voor consumenten en bedrijven waar personal trainers, coaches en professionals uit de zorgsector samenwerken om betere (pro)actieve zorg mogelijk te maken, zowel online als fysiek, met het oogpunt om een fitter, slimmer en gezondere wereld te creëren.

Vestiging

Het bedrijf Shapelifters werkt samen met Fysiotherapie de Noorderster en het Ultrasport team. We zijn sinds 2017 gevestigd in het Fitnesscentrum Ultrasport.

Ontstaan van Shapelifters

shapelifters personal trainer yasin sewpersad with barbell squat rack

Mijn naam is Yasin Sewpersad personal hoofdtrainer & eigenaar van Shapelifters. Met trots doe ik elke dag mijn werk wetend dat ik weer iemand geholpen heb met zijn of haar doel. Mensen die er voor willen gaan heb ik respect voor want het is hard werken! Ikzelf heb er namelijk ook niet altijd zo uitgezien en een knoop door moeten hakken om te veranderen.

In mijn verleden had ik altijd problemen met overgewicht (106 kg), voelde me niet fit en gezond. Door mijn lifestyle en mindset te veranderen en de focus te houden op wat ik wilde, heb ik de resultaten gekregen die ik zocht. In mijn transformatie had ik in totaal 30 kg verloren aan lichaamsvet en significant wat spiermassa opgebouwd.

Nog steeds na 10 jaar houd ik ongeveer dezelfde principes aan die ik hanteerde toen ik startte. Ik sport frequent, eet zoveel mogelijk ‘gezond’, probeer mijn stress te reduceren, plezier in het leven te hebben en houd me verdiept in de bewegings-, voedings- en gezondheidswetenschappen. Het is een mindset & lifestyle geworden waar ik niet meer vanaf wil. Ik voel me zo sterk, fit, energiek en de kwaliteit van mijn leven is dan ook drastisch verbeterd op alle vlakken. 

Met deze ervaring en opgedane kennis zie ik dan ook een probleem in de huidige maatschappij en zorgsector. Nog steeds zijn er onwaarheden/fabels op het internet en in onze denkwijze over spiergroei, afvallen & gezondheid. We eten nog steeds relatief ongezond, maken de verkeerde dieetkeuzes, bewegen te weinig, hebben overgewicht, hoge ziektegevallen en -verzuim. 

Tijdens mijn studie op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werd er altijd gepraat over innovation & sustainability. Steeds meer zie je dan ook vraag en zelfs eisen vanuit de maatschappij naar een betere en schonere wereld. De voedings- en lifestylekeuzes die we maken hebben daar onder andere heel veel mee te maken. Daarnaast wordt de vraag naar zorg en nazorg ook steeds groter. Het kost ons veel tijd, geld en hoge werkdruk om al die zieke mensen te helpen. Veelal zijn de ziektes chronisch en lifestyle gerelateerd. Waarom niet mensen bewuster maken van hun keuzes en het effect dat het heeft op hun gezondheid en fysieke gesteldheid? 

Met Shapelifters wil ik dan ook mijn missie en visie waarmaken door middel van alle aanwezige facetten die we momenteel hebben om mensen te helpen en coachen in hun lichaamstransformatie en gezondheid. Samen met andere professionals wil ik dan ook fysiek en online groeien tot een plek waar cliënten kunnen leren en werken aan hun persoonlijke doel(en). Door bewustwording, coaching en kennisoverdracht willen we langzamerhand een slimmere en gezondere wereld creëren.